بازار لاستیک رو به آرامش است

رئیس اتحادیه رینگ و لاستیک کرج با اشاره به افزایش عرضه لاستیک در بازار، گفت: طی این مدت فاصله قیمت لاستیک آزاد با دولتی به حدود ۵۰۰ هزار تومان کاهش یافته و پیش‌بینی می‌شود این روند ادامه داشته باشد.

0

به گزارش پایگاه خبری سبز البرز،امیر ابراهیم‌خانی اظهار کرد: هر چند افزایش عرضه لاستیک توسط شرکت‌ها، باعث کاهش قیمت‌ها شد، اما برای تامین بازار در کل کشور به توزیع دو میلیون حلقه لاستیک در ماه نیاز داریم که از این تعداد فقط ۷۰۰ هزار حلقه در ماه جاری توزیع شده و این یکی از چالش‌های پیش روی بازار کل کشور است.

وی ادامه داد: خوشبختانه طی مدتی که شرکت‌ها لاستیک بیشتری را به بازار عرضه کرده‌اند، قیمت‌ها روند کاهشی خوبی داشته است به طوری که لاستیک بازار آزاد نسبت به دولتی تقریبا ۵۰۰ هزار تومان کاهش قیمت داشته است. همچنین درخواست برای بعضی از برندهای لاستیک در بازار متقاضی بیشتری دارد.

وی افزود: از ابتدای آبان ماه تاکنون نزدیک ۱۳هزار حلقه لاستیک در شهر کرج به صورت دولتی توزیع شده است. همچنین به منظور سهولت دسترسی شهروندان، ۱۲ عاملیت پخش لاستیک به ۲۴ نقطه در شهر افزایش یافته است.

ابراهیم خانی ادامه داد: امیدواریم با تمهیداتی که سازمان صنعت و معدن انجام داده است، قیمت‌ها روند کاهشی بیشتری را در روزهای آتی داشته باشد. معتقدم اگر شرکت‌ها همچنان طبق روال ماه گذشته به توزیع لاستیک‌ ادامه دهند، قیمت لاستیک عرضه شده در بازار به قیمت مصوب نزدیکتر خواهد شد. اما چنانچه شرکت‌ها به روند قبلی یعنی توزیع به صورت سبدی ادامه دهند، مشکلات قبلی که در عرضه لاستیک و قیمت‌ها با آن مواجه بودیم، دوباره با بازار بازخواهد گشت.

رئیس اتحادیه رینگ و لاستیک درباره تامین نیاز لاستیک با قیمت مصوب به اظهار کرد: با در نظر گرفتن نیاز استان و شهر کرج، لاستیک‌های توزیع شده فعلی دولتی همچنان کافی نیستند. با توجه به اینکه طبق نیازهای مالکین و تعداد خودروها، ماهیانه بین ۳۰ تا ۳۵ هزار حلقه لاستیک احتیاج داریم که از این تعداد در ماه گذشته ۱۷ هزار حلقه تهیه شده و در حال توزیع است و اینکه برای تامین باقی لاستیک مورد نیاز چه اقدامی باید انجام شود راهکاری نداریم و این چالشی است که کل کشور با آن روبه رو است. در صورتی که فقط در شهر کرج حدود ۳۵ هزار لاستیک با قیمت مصوب توزیع شود، مشکلات شهر و نیاز بازار لاستیک حل خواهد شد.

وی درباره رینگ‌های پرمصرف گفت: تایرهای پرمصرف رینگ ۱۳ و ۱۴ هستند. شرایط بازار به نحوی تغییر کرده که دیگر رینگ سمند فروش ندارد. لاستیک فروش و نمایندگی داریم که ۱۵۰۰ حلقه لاستیک سمند در انبار دارد و نمی‌تواند بفروشد. علت این است که اگر در سامانه‌های مجازی و فضای اینترنتی نگاهی بیاندازیم متوجه می‌شویم که عده‌ای نیازی به لاستیک نداشته اند اما برای ایجاد بازار فروش نسبت به خرید اقدام کرده‌ و انبار کرده‌اند. در حال حاضر چون فاصله قیمتی کم شده، رینگ سایز ۱۵ خریداری نمی‌شود. بیشتر فاصله قیمتی روی رینگ ۱۳ است.

ابراهیم خانی درباره راهکارهای ساماندهی خرید و فروش لاستیک گفت: برای کاهش التهاب بازار و حل مشکلات مربوط به عرضه و قیمت لاستیک به صورت دولتی و آزاد بهتر است که یکبار برای همیشه بازار را آزاد کرده و قیمت‌ها از حالت دستوری خارج شوند تا تمام افرادی که در این صنف فعالیت می‌کنند بتوانند از این طریق امرار معاش کنند و فقط مختص به توزیع و پخش کنندگان منتخب لاستیک دولتی نباشد. در این شرایط فروشنده هم برای عرضه شرایط و کارایی بهتری خواهد داشت. همچنین تقاضای کاذب هم از طرف افرادی که لاستیک نیاز ندارند و صرفا به دنبال خرید و انبار کردن آن هستند، از بازار برداشته می‌شود.

وی توصیه کرد: با توجه به این شرایط، توصیه می‌کنیم همکاران و مردم برای خرید لاستیک عجله نکنند. چون با توجه به اقدامات موثر سازمان صنعت و معدن و لاستیک‌هایی که قرار است به زودی وارد کشور و بازار شود، ما پیش بینی خوبی از آینده بازار داریم.

ابراهیم خانی افزود: اما اگر کسی نیاز مبرم به تهیه لاستیک دارد، می‌توانند از ۲۴ عاملیت‌های فروشی که لیست آن توسط اتحادیه تهیه و در اختیار سازمان صنعت و معدن گذاشته شده و در سایت این سازمان قابل دسترس است، نسبت به خرید لاستیک مورد نیاز خود، اقدام کنند. ثبت نام و توزیع لاستیک از طریق اینترنتی به مدت یک ماه است دیگر انجام نمی‌شود.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.