به گزارش پایگاه خبری سبز البرز، بهرامعلی ظاهری مدیرکل محیط زیست سمنان در رابطه با حضور داوطلبان برای حفاظت از یوز ایرانی اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی موظف بود که اقدامات اولیه را در خصوص عبور ایمن گونههای یوزپلنگ ایرانی از جاده که یک انقطاعی را میان زیستگاه شمالی و جنوبی توران ایجاد کرده است انجام دهد و برای این عبور ایمن نیاز بود که روگذر یا زیرگذر مناسب برای عبور ایجاد شود که این کار نیاز به فنسکشی و ایجاد کوریدور داشت.
وی افزود: این اقدام در وظایف اداره راه و شهرسازی مصوب شده بود و وزارت راه و شهرسازی نیز تلاش خود را انجام داد اما اقدام شایسته و بایستهای صورت نگرفت و پیش از این هیچگونه فنسکشی توسط وزارت راه در این خصوص انجام نشده است؛ مگر یک فنسکشی ۸ کیلومتری که اواخر دهه ۹۰ سازمان حفاظت محیط زیست با بودجه خودش انجام داده بود.
مدیرکل محیط زیست سمنان گفت: با وجود اینکه قرار بود فنسکشی توسط وزارت راه و شهرسازی انجام شود اما سازمان حفاظت محیط زیست خود را به هیچ وجه غافل از این موضوع ندانسته و در این راستا معاونت محیط طبیعی سازمان تلاش کرد تا با حضور سرمایهگذار بخش خصوصی فنسکشی را انجام دهد که در نتیجه این توافق، در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ فنسکشی یک بخش ۲ کیلومتری به صورت پایلوت آغاز شد و این عملیات همچنان ادامه دارد تا انشالله بتوانیم فنس کشی را برای عبور ایمن یوز در یک محدوده ۸۰ کیلومتری ایجاد کنیم که این کار با کمک سرمایهگذار بخش خصوصی انجام خواهد شد.
ظاهری درباره حضور داوطلبانه مردم برای ایمن کردن مسیر نیز گفت: محیطبانان ذخیرهگاه زیست کوره توران به همراه داوطلبین دوستدار محیط زیست در حال پایش محور عباس آباد ـ میامی هستند که چندین مورد تلفات یوزپلنگ در این منطقه در گذشته اتفاق افتاده است. طبیعت دوستانی که به صورت داوطلب به ما پیوستهاند، ۸ تا ۱۰ خودرو پایش جادهای هستند که به صورت اکیپ ۲ الی ۳ نفره در طول این مسیر ۸۰ کیلومتری در حال تردد هستند و خودروهای عبوری را نسبت به رعایت سرعت مطمئنه که ۹۰ کیلومتر بر ساعت است، آگاه میکنند.
وی خاطرنشان کرد: رانندگی با این سرعت مطمئنه علاوه بر اینکه به حفظ گونههای حیات وحش در این زیستگاه و به ویژه یوزپلنگ ایرانی منجر میشود برای خود رانندگان نیز امنتر است.
مدیرکل محیط زیست سمنان در پایان تأکید کرد: تعداد کمی از گونه یوزپلنگ ایرانی باقی مانده است و اکنون تنها زیستگاهی که در جهان برای این گونه وجود دارد ذخیرهگاه زیست کره توران است. که این مورد حفاظت از این منطقه را دوچندان میکند.