زمین در لبه پرتگاه

سازمان ملل اعلام کرد که دماهای جهانی رکوردهای گرما را در سال گذشته شکسته زیرا امواج گرما اقیانوس‌ها و یخچال‌های طبیعی را تحت تاثیر قرار داده است و هشدار داد که سال ۲۰۲۴ احتمالا حتی داغ‌تر خواهد بود.

0

به گزارش پایگاه خبری سبز البرز،گزارش سالانه وضعیت آب‌وهوا سازمان ملل، داده‌های اولیه را تأیید کرد که نشان می‌دهد سال ۲۰۲۳ گرمترین سال ثبت شده تاکنون بوده است.

سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرد که سال گذشته «گرمترین دوره ۱۰ ساله ثبت شده» را به پایان رساند و دماهای حتی داغ‌تر نیز پیش‌بینی می‌شود. کارشناسان اظهار کردند که احتمال زیادی وجود دارد که سال ۲۰۲۴ دوباره رکورد سال ۲۰۲۳ را بشکند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل‌متحد در واکنش به این گزارش گفت که این گزارش، سیاره‌ای را در لبه پرتگاه نشان می‌دهد.

سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرد که در سال گذشته میانگین دمای نزدیک به سطح زمین ۱.۴۵ درجه سانتی‌گراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی‌ شدن بود که به‌طور خطرناکی نزدیک به آستانه بحرانی ۱.۵ درجه است که کشورها موافقت کردند در توافقنامه آب‌وهوایی پاریس در سال ۲۰۱۵ از تصویب آن اجتناب کنند.

آنچه در سال ۲۰۲۳ شاهد بودیم، به ویژه با گرمای بی‌سابقه اقیانوس، عقب‌نشینی یخچال‌های طبیعی و از بین رفتن یخ‌های دریای قطب جنوب، باعث نگرانی خاصی است. یکی از یافته‌های نگران‌کننده این بود که موج گرمای دریایی در سال گذشته تقریباً یک سوم اقیانوس جهانی را در یک روز به‌طور متوسط فراگرفت.

سازمان جهانی هواشناسی افزود: تا پایان سال ۲۰۲۳، بیش از ۹۰ درصد اقیانوس‌ها در مقطعی از سال شرایط موج گرما را تجربه کردند. این سازمان هشدار داد که امواج گرمای دریایی مکرر و شدیدتر «عواقب منفی عمیقی برای اکوسیستم‌های دریایی و صخره‌های مرجانی» خواهد داشت.

در همین حال، یخچال‌های طبیعی مهم در سراسر جهان از زمان شروع ثبت رکوردها در سال ۱۹۵۰، بر اثر ذوب شدید در غرب آمریکای شمالی و اروپا بیشترین تلفات یخ را متحمل شدند. یخچال‌های طبیعی آلپ در سوئیس، تنها در ۲ سال گذشته ۱۰ درصد از حجم باقی مانده خود را از دست داده‌اند. گستره یخ دریای قطب جنوب نیز به مراتب کمترین میزان ثبت شده است.

به گفته این سازمان، تغییرات چشمگیر آب‌وهوا، تلفات سنگینی را در سراسر جهان وارد می‌کند و به رویدادهای شدید آب‌وهوایی، سیل و خشکسالی دامن می‌زند که باعث جابجایی و افزایش از دست دادن تنوع زیستی و ناامنی غذایی می‌شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.