ورودی سد زاینده‌رود ۲۵ درصد افزایش یافت

آمارها نشان می‌دهد که ورودی آب به سد زاینده‌رود از ابتدای سال آبی تاکنون افرایش ۲۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.

0

به گزارش پایگاه خبری سبز البرز،سد زاینده‌رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلی‌ترین سد‌های مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است.

آمار‌ها گویای آن است که بیش از ۸۰ درصد ظرفیت این سد خالی است و این موضوع از بحران آب در استان اصفهان حکایت دارد.
به گفته کارشناسان خشکسالی، تغییرات اقلیمی، کم‌بارشی و برداشت‌های بی‌رویه به ویژه در بالادست زاینده‌رود از دلایلی است که منجر به چنین شرایطی شده است.

اما ورودی آب به سد زاینده‌رود در سال آبی کنونی افرایش ۲۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته، این در حالی است که این میزان در مقایسه با بلند مدت با کاهش ۴۳ درصدی همراه بوده است.

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از سد و نیروگاه‌های زاینده‌رود و کوهرنگ با اشاره به ذخیره سد زاینده‌رود، اظهار داشت: ذخیره سد زاینده‌رود به ۱۳۵ میلیون مترمکعب رسیده است؛ ورودی به سد هم اکنون ۱۷.۱۳ مترمکعب بر ثانیه و خروجی از آن ۱۴.۷۱ مترمکعب بر ثانیه است.

سید مجتبی موسوی نایینی افزود: ورودی به سد زاینده‌رود از ابتدای سال آبی تاکنون در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۵ درصد افزایش دارد و نسبت به مدت مشابه بلند مدت ۴۳ درصد کاهش نشان می‌دهد.

او با اشاره به میزان خروجی این سد عنوان کرد: حجم آب خروجی از این سد مخزنی از ابتدای سال آبی تاکنون ۶۹.۲ میلیون مترمکعب است در حالی که در مدت مشابه سال گذشته ۷۴.۲۳ میلیون مترمکعب و در مشابه بلندمدت یک صد و ۳۰ میلیون مترمکعب بوده است.

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از سد و نیروگاه‌های زاینده‌رود و کوهرنگ افزود: خروجی از سد زاینده رود امسال نسبت به سال گذشته ۷ درصد و در مقایسه با مدت مشابه بلند مدت ۴۷ درصد کاهش داشته است.

او با بیان اینکه ذخیره سد زاینده‌رود در سال گذشته چنین روزی ۱۷۷.۲۳ میلیون مترمکعب و در بلند مدت مشابه ۶۴۰.۹۷ میلیون مترمکعب بوده است، خاطرنشان کرد: ذخیره فعلی سد زاینده‌رود در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۴ درصد و نسبت به بلند مدت ۷۹ درصد کاهش دارد.

نائینی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۱ درصد از ظرفیت سد زاینده‌رود پر و ۸۹ درصد سد خالی است.

علی‌رغم افزایش ورودی سد زاینده‌رود، مدیریت مصرف در بخش‌های گوناگون، رعایت الگو‌های مصرف توسط شهروندان و توجه ویژه به برنامه‌های احیای رودخانه زاینده‌رود باید در دستور کار باشد تا از افزایش مشکلات آبی در استان اصفهان جلوگیری شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.