باید از انرژی جوانان در عرصههای مدیریتی کشور استفاده شود
قائممقام دبیر اول حزب کارگزاران سازندگی خراسان رضوی با بیان اینکه انرژی جوانی مانند یک شمشیر دولبه عمل میکند، گفت: وقتی این انرژی وارد کار شود، به نفع پیشبرد کار و تعریف پروژه و برنامههای جدید قابل استفاده است.
به گزارش پایگاه خبری سبز البرز،علی زیرک با اشاره به پذیرفتن ریسک جوانگرایی در دولت چهاردهم اظهار کرد: جوانگرایی نهتنها کار مفیدی است، بلکه نیاز کشور است و اگر این اتفاق رخ ندهد، با توجه به شرایطی که با آن روبهرو هستیم باعث خواهد شد تا بحرانهای مختلف کشور از دست خارج شود. ثابت ماندن نیروها و مدیران دولتی، از طرفی باعث تعمیق بحرانها و از سوی دیگر موجب افزایش ناامیدی خواهد شد.
قائممقام دبیر اول حزب کارگزاران سازندگی خراسان رضوی بیان کرد: امروز شرایطی است که میبایست جوانان توانمند، متخصص و تحصیلکرده وارد دولت شوند که نهتنها توانایی اداره کشور را دارند، بلکه حتی میتوانند راهکارهای خلاقتری ارائه داده و اتفاقات خوبی را برای کشور رقم زنند. در بخش خصوصی ما جوانان بسیار توانمندی در این سالها داشتهایم، تمامی استارتاپها و کسبوکارهای جدیدی که فضای اقتصادی کشور را به خود معطوف کرده، با توان همین جوانان اداره شدهاند؛ جوانانی که نهتنها توانستند کسبوکار جدیدی را شروع کنند، بلکه آن را توسعه داده و فضای مناسبی برای نوآوری و غلبه بر مسائل حوزه کسبوکار خود ایجاد کردهاند.
زیرک ادامه داد: به عنوان مثالی دیگر، در ستاد انتخاباتی دکتر پزشکیان شاهد بودیم در قسمتهایی که حضور جوانان پررنگتر بود، موفقیتهای بیشتری کسب و عملکردها بهتر دیده شد، کما اینکه در قسمتهایی که فعالیت به نسلهای قدیمیتر سپرده شده بود، گاهی باعث بروز نقدهایی شد. اگر از جوانان در جای درست استفاده شود، مطمئنا نتیجه خوبی به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه ما با یک جامعهای طرف هستیم که حدود نیمی از آن، زیر ۳۰ سال سن دارند، گفت: این جوانان پتانسیلی هستند که قرار است آینده کشور را به دست گیرند. قاعدتا بهکارگیری مدیرانی که به لحاظ سنی به این گروه نزدیکتر باشند، باعث میشود درک مشترک بهتری بین جوانان و مدیران شکل گیرد، زیرا ایدههای جدیدی که مدیران جوانتر وارد کار میکنند، تا حد زیادی حلکننده مشکلات این گروه میشود. مدیران تکراری درکی از ویژگیها و خواستههای نسل جوان ندارند، بنابراین اگر قرار باشد مسائل جوانان مدنظر قرار گیرد و کشور به دهه نودیها برسد، باید از افرادی استفاده کرد که بتوانند زبان مشترکی با این نسل داشته باشند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه انرژی جوانی مانند یک شمشیر دولبه عمل میکند، اظهار کرد: وقتی این انرژی وارد کار شود، به نفع پیشبرد کار و تعریف پروژه و برنامههای جدید قابل استفاده است. به خاطر ندارم که جوان توانمندی در جایگاه مدیریت قرار گرفته باشد و در نقد عملکرد وی به تصمیمات هیجانی یا غیرمنطقی اشاره شده باشد.
زیرک اضافه کرد: اما اگر از انرژی جوانان در خدمت ساختن استفاده نکنیم، در این هنگام ممکن است به سمت مقابل سوق پیدا کند. وقتی که از افراد در سیستم استفاده کنیم و این انرژی درون سیستم کاربرد پیدا کند، غیر از خلاقیت و نوآوری نتیجه دیگری به همراه نخواهد داشت.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از جوانان توانمند و متخصص، عنوان کرد: باید توجه داشت هر کسی که جوان بود، تنها به صفت جوان بودن نباید به کار گرفته شود، مطمئنا آن فرد باید در حوزه مورد نظر توانمند و متخصص هم باشد. البته نمیتوان انتظار داشت یک جوان دهه ۶۰ رزومهای در سطح یک مدیر کهنهکار داشته باشد و طبیعی است که باید به این موضوع توجه داشت که رزومه جوانان و زنان عمدتا سبکتر است، اما دانش، تخصص و تجربههای موفق زیادی دارند.
قائممقام دبیر اول حزب کارگزاران سازندگی خراسان رضوی همچنین با اشاره به اهمیت حضور زنان در کابینه افزود: متاسفانه ما تا کنون و در دولتهای مختلف نتوانستیم زنان که ۵۰ درصد جامعه هستند را در عرصههای مختلف، مخصوصا عرصههای سیاسی و مدیریتی به کار بگیریم. البته در سطح کارشناسی حضور زنان کمرنگ نیست و شاهد بودیم هر جا که به زنان اعتماد شد، عملکرد خوبی از خود به جای گذاشتند. به نظر میرسد در کنار بحث جوانگرایی، توجه ویژه به زنان میتواند خون تازهای به بدنه بروکراسی و اداره جامعه تزریق کند.