قزوین با ایجاد مرکز خلاقیت و نوآوری در یونسکو ثبت میشود
مدیر عامل سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین گفت: قزوین با ایجاد مرکز خلاقیت و نوآوری به عنوان شهری در شبکه جهانی شهرهای خلاق در یونسکو ثبت میشود.
محمد اسماعیل حافظی در گفتوگو با خبرنگار فارس در قزوین اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که در ادبیات شهرسازی جهان(شهر خلاق) وجود دارد، این است که زمینه و بستری فراهم شود تا شهروندان در فضای شهری نظر و ایده خود را ارائه دهند.
وی گفت: مرکز خلاقیت سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین یک پل ارتباطی میان مدیریت شهری و شهروندان برای تهیه طرحهای شهری و بارگذاری این طرحها در سطح شهر است.
مدیرعامل سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین تصریح کرد: در مرکز خلاقیت این سازمان به ایدهها و طرحهای ارائه شده از سوی شهروندان پرداخته میشود.
حافظی اضافه کرد: قزوین پس از استانهای اصفهان و رشت سومین استانی است که مرکز نوآوری و خلاقیت در آن راهاندازی میشود.
این مسؤول مطرح کرد: اهداف مرکز خلاقیت سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین شامل برنامههای آموزش، فرهنگسازی، تجلیل از افراد خلاق در شهر و به صورت خاص، شامل نگاه خلاقانه به پروژههای شهری و ایجاد فضایی بر اساس ارتباط با شهروندان است.
مدیرعامل سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین ادامه داد: قزوین با ایجاد مرکز خلاقیت و نوآوری به عنوان شهری در شبکه جهانی شهرهای خلاق در یونسکو ثبت میشود.
حافظی یادآور شد: ایده با دانش و سطح سواد، ارتباطی ندارد و هر شهروند قزوینی میتواند ایدههای خود را در اختیار این مرکز قرار دهد و راهاندازی مرکز خلاقیت و نوآوری جزو پروژههایی بوده که هیچ اعتباری ندارد و یک پروژه نرمافزاری برای جذب ایدههای شهروندان است.
وی گفت: یکی از رسالتهای این مرکز، حل مسائل و مشکلاتی است که مدیریت شهری از حل آن عاجز بوده و ما این توانایی را داریم که موضوعاتی را که بیان شده با نگاه خلاقانه بازنگری کنیم.
مدیرعامل سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین اضافه کرد: اگر بتوانیم خلاقیت را به اقتصاد گره بزنیم، روشهای سنتی کسب و کار همراه با ایدههای مردم شهر موجب رونق اقتصاد استان شده و شهرداریها از منابع کسب و کار سنتی فاصله میگیرند.
حافظی با بیان اینکه مرکز خلاقیت و نوآوری مرکز میتواند به مرکزی برای اشتغالزایی تبدیل شود، عنوان کرد: راههای ارتباطی سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین طوری است که همه مردم با هر شغلی میتوانند با آن در ارتباط باشند تا از ایدههای آنها برای مدیریت شهری استفاده شود؛ یعنی نقش شهروندان و مشارکت آنها در برنامهریزی و اجرای پروژهها در اولویت است.