نظام درمانی کشور ساماندهی میشود/ کاهش ۴۲ درصدی قیمت تجهیزات پزشکی مصرفی
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ساماندهی نظام درمانی در کشور باید در نظر گرفته شود، گفت: اگر یک درصد ارزش افزوده و ۱۰ درصد هدفمندی یارانهها به دانشگاههای علوم پزشکی اختصاص یابد بیمارستانهای دولتی مطالبات بیشتری ندارند.
به گزارش پایگاه خبری سبزالبرز، قاسم جانبابایی در نشست خبری که در ارتباط با بزرگداشت انقلاب اسلامی و دهه فجر برگزار شد، اظهارداشت: از سال ۹۳ تا آذرماه امسال سهم مردم از هزینه بستری از ۳۷ درصد به ۳ درصد برای روستائیان و ۶ درصد برای شهرنشینان رسیده است و پرداخت مستقیم از جیب مردم در مجموع بازار سلامت از ۵۳ درصد به ۴۰ درصد کاهش یافت.
وی با اشاره به کاهش ۴۲ درصدی قیمت انواع لوازم و تجهیزات پزشکی مصرفی گفت: از اردیبهشت ماه سال ۹۳ تاکنون آمار سزارین به میزان ۶.۵ درصد مطلق رسیده و ۵۴۰ هزار مادر باردار در دوران بارداری جهت توانمندسازی برای زایمان طبیعی آموزش دیدهاند.
معاون درمان وزارت بهداشت از توزیع ۱۳۰ هزار قلم تجهیزات هتلینگ خبرداد و اعلام کرد: در این مدت ۴۵ هزار تخت بیمارستانی با استفاده ۱۰۰ درصدی از تولیدات داخلی نوسازی شده است.
وی گفت: ۵ هزار و۸۰۰ پزشک متخصص و فوق تخصص در ۳۳۸ بیمارستان ۳۰۲ شهر کمتر توسعه یافته و محروم مشمول فعالیت بوده و بیش از ۶ هزار پزشک متخصص مقیم هر شب در ۱۹ تخصص در ۴۱۲ بیمارستان اصلی کشور به مردم خدمات ارائه میدهند.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به راهاندازی کلینیک ویژه در ۱۲۸ شهر منطقه محروم گفت: در این مدت بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ پزشک متخصص در سراسر کشور به ویژه در مناطق کمتر توسعه یافته اعزام شدهاند. همچنین ساماندهی خدمات دندانپزشکی با تعرفه ارزان در نقاط مختلف کشور مد نظر قرار گرفت.
وی با بیان اینکه اجرای برنامه ملی درمان پیشرفته سکتههای مغزی به صورت شبانهروزی در ۵۵ بیمارستان کشور در دستور کار قرار گرفت، گفت: اجرای نسل نوین اعتباربخشی در ۹۰۰ بیمارستان کشور نیز با رویکرد ارتقاء ایمنی بیماران انجام شد.
جانبابایی در مورد اجرای طرح تحول گفت: بدهیهای طرح تحول به صورتی است که اگر یک درصد ارزش افزوده و ۱۰ درصد هدفمندی یارانهها به دانشگاهها ارائه شود بیمارستانها مطالبات بیشتری نخواهند داشت.
وی گفت: بیمهها نیز باید خدمات لازم را ارائه و اقدامات مناسب را صورت دهند و اینچنین نیست که اگر منابع تأمین نشود خدمت ارائه نمیدهیم البته هر خدمتی که در سراسر دنیا به مردم ارائه میشود باید به طور مرتب مورد بازنگری قرار گیرد چرا که اقتصاد سلامت بسیار با اهمیت است.
وی بیان داشت: بیمارستانها حق ندارند در رسیدگی و ارائه خدمات به بیماران تعلل کنند و این مسئله به ویژه در خدمات اورژانس حائز اهمیت است، البته ممکن است در برخی از بیمارستانها خدمات با کندی ارائه شده باشد ولی بدهیها مانع از عدم ارائه خدمات نشده است.
وی با تاکید بر ضرورت ساماندهی نظام درمانی در بیمارستانها گفت: ۶۰۰ بیمارستان دولتی در کشور داریم که باید بحث ارجاع در آنها مد نظر قرار گیرد و در واقع برخی از بیمارستانها که در شهرهای کوچک وجود دارد باید سیستم انتقال بیمار به بیمارستانهای تخصصی در نظر گرفته شوند و این مسئله به نفع مردم بوده و در کاهش هزینهها نیز مؤثر است.