زیرساختهای اصلی در استان برای صادرات وجود ندارد
رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه زیرساختهای اصلی در استان برای صادرات بهخصوص در کارگاهها وجود ندارد گفت: برای صادرات میوهجات، گل و گیاه تاکنون موردی وجود نداشته و باید این موضوعات سروسامان داده شود.
به گزارش پایگاه خبری سبزالبرز، هادی تیزهوش تابان در نشست خبری اظهار کرد: در بخش خصوصی همه تشکلها و بنگاههایی باید سروسامان داده شوند البته اقدامات زیادی در این زمینه صورت گرفته و اتحادیهها، تشکلهای صادراتی و تشکلهای مختلف به ثبت رسیده است.
وی گفت: اتحادیه کانون کارآفرینی، اتحادیه صادرکنندگان آستارا، اتحادیه تولید چای کشوری ازجمله اتحادیههای صادرکنندگان بازرگانان در استان گیلان است که بهصورت رسمی فعالیت میکنند.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی گیلان با بیان اینکه برنامههای مختلفی برای ایجاد تشکلهای گوناگون وجود دارد تصریح کرد: گیلان یک استان مرزی بوده و صادرات عمدهای ازاینجا صورت میگیرد و در بخش پایانهها و انبارهای عمومی تعاملات با دولت است.
تیزهوش با اشاره به اینکه که خیلی از این امکانات مانند انبارها و سردخانههای در منطقه، بندر و مناطق گمرکی باید به بخش خصوصی واگذار شود افزود: هنوز این اتفاق به آن شکل رخ نداده و بخش خصوصی میتواند با توجه به شناختی که در بحث صادرات دارد این کار را انجام دهد.
وی با بیان اینکه نباید بندر و پایانه را فقط به چشم صادرات دید افزود: بعضی محصولات وارداتی برای تولید مجدد در صادرات به کار گرفته میشوند و در جلسه شورای گفتوگوی دولت این مسئله مطرحشده و باید خیلی از مشکلات به این شکل حل شود.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه زیرساختهای اصلی در استان برای صادرات بهخصوص در کارگاهها وجود ندارد بیان کرد: برای صادرات میوهجات، گل و گیاه تاکنون موردی وجود نداشته و باید این موضوعات سروسامان داده شود.
تیزهوش با اشاره به موضوع تجارت بیشتر گیلان با کشور روسیه گفت: برخی از کالاهای حائز اهمیت صادرات خوبی به روسیه دارند و از طریق کشور روسیه میتوان استاندارد برخی از واحد را گرفت.
وی با بیان اینکه از استاندارد کشور روسیه درخواست شده که کارشناسانی را فرستاده و ۲۰ واحد تولیدکننده استان را مورد ارزیابی قرار دهند تصریح کرد: این واحدها استاندارد روسیه را به مدت یک سال میگیرند که هرسال نیز قابل تمدید است و اگر این اتفاق بیفتد خیلی از موضوعات واحدهای تولیدی در بحث صادرات انجام خواهد شد که اتاق بازرگانی در حال انجام این کار است و دولت نیز بهعنوان ناظر و کمککننده میتوان در این بحث ورود کند.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی گیلان با بیان اینکه کیفیت کالا یکی از بخشهایی مهم صادرات است گفت: کالاهای ایرانی تولید خوبی ندارند درحالیکه خیلی از کالاها باکیفیت بوده و میتوان روی نوع بستهبندی آنها کارکرد.
تیزهوش با اشاره به اینکه بسترسازی برای صادرات به ارتباط کشور با دنیا مرتبط است گفت: در ابتدا باید برنامهریزی کرد که چقدر میتوان با دنیا ارتباط کاری داشت و سیستم بانکی چه کمکی میتواند برای صادرات داشته باشد و بررسی این موضوعات به افزایش صادرات کمک میکند و باید جلوی افزایش تورم را گرفت زیرا بهای تمامشده کالاها را بالابرده و به این طریق بازارها از دست میرود پس باید یک فکر اساسی برای صادرات داشت.