بیکاری ریشه اصلی افزایش آسیبهای اجتماعی است
دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران، گفت: بر اساس آمار و اطلاعات موجود، امروزه بیکاری نه تنها خود یک معضل اساسی است بلکه به ریشه اصلی بعضی از آسیب اجتماعی نیز تبدیل شده است.
به گزارش پایگاه خبری سبزالبرز، حمیدرضا غزنوی دبیر اجرایی همایش « کارآفرینان خیّر، خیّرین کارآفرین» در نشست خبری با اشاره به اهداف این همایش که مبنی بر تبیین نقش خیرین و خیریهها در اشتغال پایدار و ایجاد بستر مناسب برای ارائه و بررسی تجربههای موفق کارآفرینی اجتماعی در ایران و نیز بررسی راهکارهای استفاده از ظرفیت خیرین در ایجاد اشتغال است؛ معرفی کارآفرینی اجتماعی و کارآفرینان اجتماعی ایران و تجلیل از کارآفرینان خیّر و خیّرین کارآفرین و همینطور ایجاد تعامل کارآفرینان با خیریهها و سمنها را از سایر اهداف این همایش برشمرد.
وی با اشاره به اینکه همایش مذکور در تاریخ سی ام آبان ماه ۱۳۹۶ در محل مجموعه فرهنگی تلاش وزارت نعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار خواهد شد، مخاطبین و میهمانان همایش را شامل خیرین، مدیران و کارکنان و داوطلبان موسسات خیریه و سازمانهای مردم نهاد، کارآفرینان اجتماعی و استادان، دانشجویان و دانش آموختگان رشتههای مختلف به خصوص در رشته کارآفرینی و نیز مسئولان نهادها، سازمانها، دستگاههای اجرایی و نمایندگان مجلس در حوزه امور خیریه و کارآفرینی و اصحاب رسانه عنوان کرد.
غزنوی با بیان این که اشتغال پایدار و کاهش بیکاری همواره یکی از دغدغه های مهم اداره هر کشوری است، به نقش مهم و تاثیرگذار کارآفرینان در کنار دولت، به منظور ایجاد اشتغال نیروی کار کشور اشاره کرد.
وی با تاکید بر این که امروزه نقش خیرین، مؤسسههای خیریه و سمنها به عنوان بازوهای حاکمیتی همواره در راستای حل یا کاهش معضلات و آسیبهای اجتماعی بیش از گذشته پررنگ شده است، افزود: بر اساس آمار و اطلاعات موجود، امروزه بیکاری نه تنها خود یک معضل اساسی است بلکه به ریشه اصلی بعضی از آسیب اجتماعی نیز تبدیل شده است.
دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران در ادامه اظهار داشت: امروز علاوه بر کارآفرینان خیّر که بخشی از سرمایه و وقت خود را صرف فعالیتهای خیرخواهانه میکنند، خیّرینی نیز هستند که هدف خود را ایجاد اشتغال برای آسیب دیدگان اجتماعی همچون محرومین، معلولین، معتادان بازیابی شده و زندانیان آزاد شده قرار دادهاند.
وی با اشاره به گروه سوم خیرین فعال در این حوزه بیان داشت: گروه سوم خیّرینی هستند که به طور وسیعتر هدف خود را ایجاد اشتغال برای همه آحاد جامعه قرار دادهاند، از این رو هدف آنها فقط به جای انباشت سرمایه و کسب سود، ایجاد اشتغال بیشتر است.
غزنوی تصریح کرد: بر این اساس رویکرد گروه سوم که به عنوان کارآفرینان اجتماعی شناخته و معرفی میشوند به سه دسته ۱. ایجاد اشتغال برای همه آحاد جامعه با هدف گسترش اشتغال نه کسب سود (سود کسب شده در راستای گسترش اشتغال و یا اهداف انسانی دیگر همانند آموزش یا بهداشت هزینه می شود)، ۲. ایجاد اشتغال برای آسیب دیدگان اجتماعی (کسب و کارهایی که سهامداران آن آسیب دیدگان اجتماعی هستند) و ۳. تولید محصولی که مشکلی از آسیب دیدگان رفع نماید. (برای نمونه تولید غذای مغذی ارزان برای مناطق محروم) تقسیم می شوند.
وی تبادل نظر و تجربه، بررسی نسبت کارآفرینی و نیکوکاری و ایجاد هم افزایی بیشتر در راستای حل معضلهای اجتماعی را از دیگر اهداف این همایش عنوان کرد و اظهار داشت: تبیین نقش خیرین و خیریهها در اشتغال پایدار، ایجاد بستر مناسب برای ارائه و بررسی تجربههای موفق کارآفرینی اجتماعی در ایران، بررسی راهکارهای استفاده از ظرفیت خیرین در ایجاد اشتغال، معرفی کارآفرینی اجتماعی و کارآفرینان اجتماعی ایران و تعامل کارآفرینان با خیریهها و سمنها از اهداف اصلی برگزاری این همایش هستند.