۱۲۴ روستای رشت فاقد آب آشامیدنی سالم هستند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان بابیان اینکه در شهرستان رشت 124 روستای فاقد آب آشامیدنی سالم داریم اظهار کرد: با توجه به جمعیت روستاهای گیلان که معادل 22 هزار خانوار و 69 هزار نفر است، شاخص برخورداری استان نسبت به کشور پایینتر است.
به گزارش پایگاه خبری سبزالبرز، محب علی رنج ور در نشست خبری بابیان اینکه در شهرستان رشت ۱۲۴ روستای فاقد آب آشامیدنی سالم داریم اظهار کرد: با توجه به جمعیت روستاهای گیلان که معادل ۲۲ هزار خانوار و ۶۹ هزار نفر است، شاخص برخورداری استان نسبت به کشور پایینتر است.
وی افزود: با توجه به اتفاقی که در سالهای گذشته در شهرستان رشت افتاده است باعث شده که شاخص اعتباری متأسفانه توازن خوبی نداشته باشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان بیان کرد: اعتبارات در همه حوزههای زیرساختی بالأخص در آب شرب هم افزایش پیدا کرد که جای تقدیر و تشکر از تمامی مسئولان دارد.
رنج ور بابیان اینکه عقبماندگی در حوزه شهرستان رشت به دلیل روستاهای است که در منطقه ساحل قرار دارند گفت: با توجه به اینکه ما در آن منطقه آبهای کم شور و شور راداریم و وجود آهن و منگنزمعمولا موانعی را برای ما ایجاد میکنند که ما از آبهای زیرسطحی بتوانیم استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: در سالهای گذشته به این موضوعها پرداخته نشد و عملاً این مشکلات باقی ماند و با توجه به برنامهریزی که الآن ما انجام دادیم دو راه برای انجام این کارداریم.
مدیرعامل شرکت اب و فاضلاب روستایی گیلان با اشاره به اینکه برای حل مشکلات مناطق ساحلی در حال برنامهریزی هستیم افزود: رایزنی با همکاران در شرکت ابو فاضلاب شهری انجام گرفت و استفاده از ظرفیت فاز دوم تصفیهخانه بزرگ رشت که یک منبع آب پایدار است و اجرای خط رینگی که از سنگر به کوچصفهان، لشت نشا، خشکیبجار و خمام انجام شد تا روستاها را در پوشش قرار بدهد و این ظرفیت را ما حالا در منطقه رشت به انزلی از آب شهری داریم استفاده میکنیم.
رنج ور به استفاده از ظرفیتهای آبشیرینکن در مناطق ساحلی تأکید کرد و گفت: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی که به روش خرید تضمینی میتوانیم دنبالش باشیم و در همین راستا یک پروژه ۱۳ روستایی را در منطقه زیباکنار، مطالعات جامع آن را انجام دادیم و در انتهای کار گرفتن مجوز برای انجام آن هستیم.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه محل تصفیهخانه سنگر در پایان سال ۹۷ بهرهبرداری میشود آن خط را همکاران ما در حوزه شهری باید اجرا کنند چون ما صرفاً بهعنوان بهرهبردار اگر خطوط شبکه داخلی را ایجاد کنیم آبی برای راهاندازی شبکهها نداریم و ما از اعتبارات دولتی در این حوزه استفاده نخواهیم کرد.